СТАТИИ

Най-добрите 6 места за сватба на морето.

09 Юли 2020

СПОДЕЛИ

Сватба на морето звучи като приказка. Тази романтична мечта не е нито необичайна, нито нетрадиционна. Стотици момичета са си представяли големия ден на брега на морето, боси, уверени в стъпките си по пясъка , вместо в официални високи токчета и сватбеният марш да звучи в унисон с морския бриз. Истината, обаче е, че макар и на мнозина да им хрумва тази идея, малцина я осъществяват. Проблемите най-често са два. Първо, ако младоженците не са от морския край, изпитват по-сериозни затруднения в организацията. И второ, откриването на идеалното местенце, където да си кажат „Да“ на музикалния фон на разбиващите се брега вълни, се оказва трудна задача. 
булка и младоженец на брега на морето

Постижима ли е мечтата за сватба на морето?

Ако и вие с вашата половинка мечтаете за сватба на морето и не смятате да се отказвате от нея, спокойно можете да се възползвате от днешната ни селекция. Събрахме за вас най-добрите шест места за сватба на морето. Вижте повече детайли по-долу, за да се вдъхновите да организирате най-прекрасната и запомняща се венчавка на морския бряг. Едно е сигурно, на което и предложение да се спрете, романтиката е гарантирана, а гостите ще запазят един уникален спомен за вашия голям ден. 

Сватба на морето

1. Сватба на брега на морето.

Ако идеята ви е да направите вашата сватба на морето максимално автентична, изцяло в духа на непокорното море, далеч от голямата шумотевица на скъпите курорти и тълпите от туристи, това е идеалният за вас вариант. В този случай е важно да се спрете на девствено кътче, максимално лишено от присъствието на летовници. Съществуват местности, които не са често посещавани от туристи и вече са били използвани за такъв тип церемонии. Големите сватбени агенции са наясно с тях, така че можете да се възползвате от услугите ми.
двойка младоженци на морето.

2. Сватба на Северното Черноморие.

Ако организацията много ви притеснява, най-добре е да изберете град Варна. Като административен център в него работят десетки сватбени агенти, а освен това и местата за настаняване на пътуващите ви гости са разнообразни и по всеки джоб. Във Варна можете да намерите и множество ресторанти на брега на морето, в които да организирате тържеството, ако държите изнесения ресторант да е на златистия пясък и да не губите след него време за придвижване до партито. 
Двойка младоженци и красив диамантен годежен пръстен.

3. От друга страна, по Северното Черноморие се намират и няколко приказни курорта и местности, които не по-малко подхождат на вашата голяма мечта за морска сватба.

Балчик и неговите исторически забележителности биха представлявали уникален фон за сватбената ви фотосесия. Едно от любимите места на влюбените, свързани еднакво както един с друг, така и с морето, е местният културен център „Двореца“. Той е не просто пригоден за церемонии, но и изключително съблазнителен, изцяло в духа на празника на любовта. Не подценявайте и варианта за Каварна. Градът познат, като меката на рок музиката у нас, ще ви изненада с немалък брой луксозни комплекси, изискани ресторанти и първокласни 5-звездни хотели.
бряг на море  и надпис в пясъка i love you

4. Близо 1000 души поставиха сватбени халки на треперещите от вълнение и любов пръсти в Бургас през изминалата 2019 година.

Любопитен факт е, че около 24% от тях не са местни младоженци. По всичко личи, че Бургас е обичан, приказен град, идеален за вашия голям ден. Морската градина е достатъчно просторна и гостоприемна, а и изключително близо до брега на морето, за да организирате изнесения ритуал изгодно, непретенциозно и атрактивно. Мнозина младоженци избират и Морското казино. Културният център разполага с всички необходими условия, включително да побере гостите на една сравнително голяма сватба на морето. Сред най-модерните тенденции за сключване на брак в Бургас е Експозиционният център Флора. Той е предпочитан поради съвременната си архитектура, близостта на морския бряг и прилежащата зеленина, която допълва представата ви за сватба на открито. 

Изискана сватбена церемония в бяло на морето.

5. Многобройни са и възможностите за курортна сватба по Южното ни Черноморие.

Много българи избират импулсивно и еднозначно места като Лозенец, Синеморец, района на Перла Бийч в Приморско и Слънчев бряг още с поставянето на своите годежни халки. Красивите морски местности, които съчетават и планински изглед, пък допълнително придават характер на събитието, а през лятото гарантират прохлада. Сред любимите идеи за сватба на Южното Черноморие е комбинацията от семпъл изнесен ритуал на брега на морето и пищно 5-звездно празненство в някой от местните хотели с големи външни ресторанти.

Младоженци в Гърция, Санторини, гръцка сватба. 

6. Сватба на морето в Гърция? Всъщност, възможно е.

Нещо повече – мнозина българи вече го направиха.Гръцкото море е идеално за фона на вашия голям ден, но в случая, разбира се, е повече от необходимо да имате за помощници местни сватбени агенции или български, но с опит в сватбените тържества на брега на южната ни съседка. Сватбата в Гърция, безспорно, ще ви излезе по-скъпа като удоволствие, но и екзотичните места, на които вие и гостите ви може би никога не са били тук, са много, криещи пленителни гледки и любезен персонал по крайбрежните ресторанти. Добър вариант е да наемете цяла вила в Гърция, което е практика по принцип в настаняването по гръцкия бряг, за да си спестите разходите от нощувките на гостите си. Ако сватбата ви е по-малка като брой гости, цялото тържество може да бъде организирано в кокетна средиземноморска вила с нежна музика и класическо морско меню.
Щастлива двойка булка и младоженец на морето.
Ако затваряйки очи в опит да си представите идеалната си сватба, виждате единствено, нищо друго, но само морския бряг, не се отказвайте от него. Мечтите са за това – да ги сбъдваме – защото споменът за тях често ни носи най-красивите емоции през целия ни живот. А какъв по-добър повод, ако не сватбата, може да има да сбъднете своя мечта? Това е вашият ден. И ако вашето място е сред златистия пясък и с мирис на море, кажете си „Да“ именно тук. И нека сватбените ви клетви винаги отекват в спомените ви тържествено с шума на вълните, а любовта ви бъде безкрайна като морето. 

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ